Friday, April 20, 2012

ஐ : ) Moda ( : ஐ FASHION 1920's, 1930's, 1940's

Yaprakla vucudun kapatildigi donemden '' MODA '' kavramina geciste ilk amac, vucudu dis etkenlerden korumakmis. Bu dusunce ile temel amaclarla baslayan bu ihtiyac guzel, cekici olma veya farkli bir stile sahip olma sebebine donusmus. Toplumlarin ekonomisine ve yasam bicimine etki eden moda zamanla birlikte degismis ve surekli yenilikler yapilmaya baslanmis.
Sanirim herkes o eski gorunum hissini dolaplarinda gormek ister. 1950-1970'li yillara geri donup, o donemin giysierini, sapkalarini, makyajini ve saclarini kendimde uygulamayi, Hollywood yildizlarinin zarafetini ve isigini yansitan o gunlerde yasamayi cok isterdim.

1920 Modasi : 1920-1930 yillari modasi kadinlari oldukca feminen sekilde yansitmis. Zarif kiyafetler, payetler, kurkler, puskullu elbiseler, dalgali saclar, uzun eldivenler, sapkalar kisaca kadinlarin $ikligini ortaya cikaracak tum detaylar bu yillarin moda akimini olusturmus.







1930 Modasi : 30'lara gelindiginde, kadının cinselligi ve seksapeli yeniden kesfedilmis, yogun maskulen hatlar yerlerini, yeniden tanimlanmis bir kadin bedeni ve ozgurlugunu vurgulayan giyim anlayisina bırakmis.








1940 Modasi : 1940'lar tam savas donemi oldugu icin moda sektorunde cok hareketlilik yasanmamis, yumusak drapelerle sekillendirilmis etek ve elbiseler saten ve jarse kumaslarda hayat bulmus, bol pacali Marlene Dietrich pantolonlar moda olmus.




No comments:

Post a Comment